Hester Knibbe

Van Hester Knibbe (1946) verscheen vorig jaar De buigzaamheid van steen. Na haar debuut Meisje in badpak (1992) verschenen de bundels Een hemd van vlees (1994), Een dunne duurzaamheid (1999) en Verstoorde grond (2002). Haar werk werd bekroond met de Herman Gorterprijs en de Anna Blamanprijs.

Hester Knibbe nodigt uit: Luuk Gruwez.

“Omdat hij trefzeker en als geen ander mensen weet te portretteren met hun ongemakken en hebbelijkheden. De poëzie van Luuk Gruwez is een muzikaal spoorzoeken, een speuren naar af- en indrukken die worden nagelaten. Om ze te bewaren. Om niemand verloren te laten gaan.“

Dit is deel 15 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.