Europarlement: extra geld Erasmusbeurs

Rotterdam. Het Europees Parlement heeft 800 miljoen euro extra uitgetrokken voor internationalisering in het onderwijs. Europarlementariër Annelies Pilon (PvdA) zegt dat dit bedrag exclusief voor het Erasmusprogramma (studiebeurzen) is. Hoe het precies besteed zal worden - méér beurzen, hogere beurzen, of een combinatie - is volgens haar nog onduidelijk. "Als de beurs 150 euro per maand blijft, zouden er vanaf volgend jaar 40.000 Erasmusbeurzen bijkomen." Op dit moment ontvangen jaarlijks 144.000 Europese studenten zo`n beurs. "Het ziet er nu allemaal iets gunstiger uit, maar het is nog helemaal niet zeker dat het extra geld naar het Erasmusprogramma gaat", zegt daarentegen Hanneke Teekens van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht Europarlement: extra geld Erasmusbeurs (7 april, pagina 10) wordt Annelies Pilon europarlementariër genoemd. Zij is woordvoerder van de PvdA-fractie in Brussel.