Amsterdam steltzich kandidaat voor Wereldboekenstad

AMSTERDAM. Amsterdam heeft zich bij de UNESCO kandidaat gesteld als Wereldboekenstad voor 2008 onder het motto `Amsterdam Open Book`. De stad presenteert zich als "creatief centrum van kennis en cultuur, vrijhaven en vrijplaats voor schrijvers en lezers door de eeuwen heen", verklaarde de Openbare Bilbilotheek Amsterdam, een van de initiatiefnemers. De Wereldboekenstad moet een jaar lang het boek en het lezen promoten. De cultuurorganisatie van de Verenigde Naties neemt deze zomer een beslissing over welke stad zich in 2008 Werelboekenstad mag noemen. Voor deze kandidatuur heeft Amsterdam een comité van aanbeveling opgericht. Daarin zitten bekende namen als Hedy d`Ancona, Abdelkader Benali, Harry Mulisch, Sijbolt Noorda, Nout Wellink en Geert Mak.