Ahold: claim fiscus weg

Ahold is na jarenlange ruzie met de Argentijnse belastingdienst tot een akkoord gekomen. De fiscus heeft een claim van 210 miljoen euro tegen supermarktconcern Ahold ingetrokken, zo maakte het supermarktconcern vanochtend bekend.

Het geschil ging over de verkoop van leningen die Disco, de toenmalige dochter van Ahold, voor 350 miljoen Amerikaanse dollar uitvoerde. Terwijl Ahold zei dat het om een publieke uitgifte ging, meende de Argentijnse fiscus dat het een onderhandse plaatsing betrof. Daardoor was er een verschil van inzicht over de af te dragen belasting bij deze emissie.

De juridische kosten van al het getouwtrek in de afgelopen jaren komen voor rekening van Ahold. Hoe hoog dit bedrag is, heeft het concern niet bekendgemaakt.

De rechtbank zal de ingetrokken claims nog wel moeten bekrachtigen. Ahold verkocht Disco in 2004 waarbij de kopers gevrijwaard werden van eventuele belastingclaims.