Zwemploeg matig van start in Shanghai bij WK kortebaan

Shanghai. De Nederlandse zwemploeg is gisteren matig begonnen aan de achtste editie van de wereldkampioenschappen kortebaan. Hinkelien Schreuder en Robin van Aggele bereikten op het nippertje de halve finales van respectievelijk de 100 meter rug en 100 meter schoolslag, maar een finaleplaats zat er nooit in. Schreuder startte telkens sterk maar viel in de slotfase ver terug. Van Aggele kon zijn tijd, goed voor een veertiende plek, wegens een ziekte niet goed op waarde schatten. Bas van Velthoven en Bastiaan Tamminga strandden in de series van de 200 meter vrij en de 100 meter vlinderslag. Lisbeth Lenton, al goed op dreef tijdens de Gemenebest Spelen, leidde Australië naar goud op de 4x200 meter vrije slag. China werd tweede, de VS derde.