Zware artillerie klaar voor Uruzgan

Zware artillerie klaar voor Uruzgan Schaarsbergen, 6 april. Schaarsbergen, 6 april.Defensie toonde vanochtend in Schaarsbergen een zware houwitser bij de presentatie van de Nederlandse troepenmacht voor de Afghaanse provincie Uruzgan. Drie stuks van dit zware ‘zelfrijdend geschut’ gaan met de toch al zwaar bewapende, 1.200 man sterke Nederlandse ‘wederopbouwmissie’ mee. De militairen nemen vanaf augustus deel aan de NAVO-stabilisatiemacht ISAF. De Panzerhaubitze 2000 is sinds vorig jaar bij de landmacht in gebruik en is nog niet eerder voor missies ingezet. Volgens Defensie biedt de houwitser „militaire voordelen” ten opzichte van de veel kleinere mortieren die aanvankelijk in de planning stonden. Zo kan het kanon de hele weg tussen de Nederlandse bases in de plaatsen Tarin Kowt en Deh Rawod – zo’n 22 kilometer – onder vuur nemen. Foto Flip Fransen) Schaarsbergen,6-4-2006 Presentatie van de ISAF eenheid die naar Uruzgan vertrekt.De nieuwe pantser-houwitser die meegaat. Foto Flip Franssen Leger Defensie Tanks
Zware artillerie klaar voor Uruzgan Schaarsbergen, 6 april. Schaarsbergen, 6 april.Defensie toonde vanochtend in Schaarsbergen een zware houwitser bij de presentatie van de Nederlandse troepenmacht voor de Afghaanse provincie Uruzgan. Drie stuks van dit zware ‘zelfrijdend geschut’ gaan met de toch al zwaar bewapende, 1.200 man sterke Nederlandse ‘wederopbouwmissie’ mee. De militairen nemen vanaf augustus deel aan de NAVO-stabilisatiemacht ISAF. De Panzerhaubitze 2000 is sinds vorig jaar bij de landmacht in gebruik en is nog niet eerder voor missies ingezet. Volgens Defensie biedt de houwitser „militaire voordelen” ten opzichte van de veel kleinere mortieren die aanvankelijk in de planning stonden. Zo kan het kanon de hele weg tussen de Nederlandse bases in de plaatsen Tarin Kowt en Deh Rawod – zo’n 22 kilometer – onder vuur nemen. Foto Flip Fransen) Schaarsbergen,6-4-2006 Presentatie van de ISAF eenheid die naar Uruzgan vertrekt.De nieuwe pantser-houwitser die meegaat. Foto Flip Franssen Leger Defensie Tanks