www.nrc.nl

American Beauty. Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur van NRC Handelsblad, beantwoordt vragen over film en televisie. Vandaag vraagt lezer Ron Wintjens: 'In de film American Beauty zet Angela vlak voordat ze de 'liefde gaat bedrijven' met Lester een nummer op. Ze heeft dan net ruzie gehad met de dochter van Lester. Graag zou ik in het bezit willen komen van de titel en uitvoerend artiest van dit nummer.' Het antwoord: 'De cd die Angela (Mena Suvari, foto) opzet, is een cover van Neil Youngs klassieke popsong Don't Let It Bring You Down door Annie Lennox. Van de film zijn overigens twee soundtracks uitgebracht: een met de originele, instrumentale muziek van Thomas Newman en een met een selectie uit de popsongs in de film. Zoals vele andere liefhebbers van Annie Lennox of van deze bepaalde scène knorrend constateren, staat Don't Let It Bring You Down daar niet op, vermoedelijk een rechtenkwestie. Het nummer is wel te vinden op Lennox' eigen album Medusa (1995).'

Suikerziekte. In haar weblog over digitale zaken schrijft internetjournalist Marie-José Klaver over een diabetestest op internet. „Het ministerie van Volksgezondheid heeft een website over diabetes geopend. De site ‘Kijk op diabetes’ is vooral bedoeld voor risicogroepen zoals mensen van 45 jaar en ouder met overgewicht en Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse Nederlanders. Vanaf morgen is er op de site een test te doen die het risico meet op het al hebben van diabetes, of op het ontwikkelen van diabetes binnen nu en 5 jaar. Het aantal mensen met diabetes neemt snel toe in Nederland en andere westerse landen. ” y7600 Deutschland, Hamburg. Eine Frau setzt sich eine Spritze. Diabetes.Suikerziekte. Injectie met insuline geven in de buik met diabetes pen. Huidplooi. - Germany, Hamburg. a woman gives herself a syringe. 44 MB. nur digital only. Copyright: Claudia Schiffner/ Bilderberg *** Local Caption *** 01231487
Suikerziekte. In haar weblog over digitale zaken schrijft internetjournalist Marie-José Klaver over een diabetestest op internet. „Het ministerie van Volksgezondheid heeft een website over diabetes geopend. De site ‘Kijk op diabetes’ is vooral bedoeld voor risicogroepen zoals mensen van 45 jaar en ouder met overgewicht en Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse Nederlanders. Vanaf morgen is er op de site een test te doen die het risico meet op het al hebben van diabetes, of op het ontwikkelen van diabetes binnen nu en 5 jaar. Het aantal mensen met diabetes neemt snel toe in Nederland en andere westerse landen. ” y7600 Deutschland, Hamburg. Eine Frau setzt sich eine Spritze. Diabetes.Suikerziekte. Injectie met insuline geven in de buik met diabetes pen. Huidplooi. - Germany, Hamburg. a woman gives herself a syringe. 44 MB. nur digital only. Copyright: Claudia Schiffner/ Bilderberg *** Local Caption *** 01231487 Bilderberg / Hollandse Hoogte

www.nrc.nl/film

Suikerziekte. In haar weblog over digitale zaken schrijft internetjournalist Marie-José Klaver over een diabetestest op internet. 'Het ministerie van Volksgezondheid heeft een website over diabetes geopend. De site 'Kijk op diabetes' is vooral bedoeld voor risicogroepen zoals mensen van 45 jaar en ouder met overgewicht en Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse Nederlanders. Vanaf morgen is er op de site een test te doen die het risico meet op het al hebben van diabetes, of op het ontwikkelen van diabetes binnen nu en 5 jaar. Het aantal mensen met diabetes neemt snel toe in Nederland en andere westerse landen. '

www.nrc.nl/klaver