Verdachten van aanslagen in Varanasi opgepakt

Lucknow, 6 april. Het brein achter de bomaanslagen van vorige maand in de voor hindoes heilige Indiase stad Varanasi is gisteren gearresteerd. De geestelijke Wali Ullah en vijf medeverdachten, allen lid van de extremistisch-islamitische groep Harkat-ul-Jehadi- Islam, werden opgepakt terwijl ze explosieven, granaten en een geweer bij zich droegen. De aanslag in Varanasi, waarbij ten minste vijftien doden en tientallen gewonden vielen, zou volgens de Indiase politie zijn uitgevoerd door drie militanten uit Bangladesh. Wali Ullah zou deze mannen onderdak hebben verleend en de doelen van de aanslag hebben verkend. Wali Ullah zei gisteren dat de aanval een vergeldingsactie was voor de vernieling van een zestiende eeuwse moskee door nationalistische hindoes.