Toulouse Lautrec

Toulouse Lautrec Het verhaal van Henri Toulouse Lautrec (1864-1901) blijft tot de verbeelding spreken. De kunstenaar met zijn dwergenbeentjes, telg uit een oude adellijke familie, die het Parijse nachtleven vereeuwigde. De Kunsthal wijdt een overzichtsexpositie aan zijn grafische werk. Naast de affiches zijn ook intieme schetsen te zien, die doen denken aan andere post-impressionisten. In Rotterdam is geput uit de collectie Gerstenberg met Lautrecs complete grafische oeuvre. Henri Toulouse Lautrec t/m 5 juni de Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Kupferstich-Kabinett, Staatliche Kunstsammlungen Dresden; Foto: Herbert Boswank Henri de Toulouse-Lautrec Albi 1864 – 1901 Château de Malromé La Goulue. 1894 Lithographie in Schwarz; 314 x 257 mm Kupferstich-Kabinett, Inv. A 1902-724 Verwendung nur mit Genehmigung und Quellenangabe
Toulouse Lautrec Het verhaal van Henri Toulouse Lautrec (1864-1901) blijft tot de verbeelding spreken. De kunstenaar met zijn dwergenbeentjes, telg uit een oude adellijke familie, die het Parijse nachtleven vereeuwigde. De Kunsthal wijdt een overzichtsexpositie aan zijn grafische werk. Naast de affiches zijn ook intieme schetsen te zien, die doen denken aan andere post-impressionisten. In Rotterdam is geput uit de collectie Gerstenberg met Lautrecs complete grafische oeuvre. Henri Toulouse Lautrec t/m 5 juni de Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Kupferstich-Kabinett, Staatliche Kunstsammlungen Dresden; Foto: Herbert Boswank Henri de Toulouse-Lautrec Albi 1864 – 1901 Château de Malromé La Goulue. 1894 Lithographie in Schwarz; 314 x 257 mm Kupferstich-Kabinett, Inv. A 1902-724 Verwendung nur mit Genehmigung und Quellenangabe

Het verhaal van Henri Toulouse Lautrec (1864-1901) blijft tot de verbeelding spreken. De kunstenaar met zijn dwergenbeentjes, telg uit een oude adellijke familie, die het Parijse nachtleven vereeuwigde. De Kunsthal wijdt een overzichtsexpositie aan zijn grafische werk. Naast de affiches zijn ook intieme schetsen te zien, die doen denken aan andere post-impressionisten. In Rotterdam is geput uit de collectie Gerstenberg met Lautrecs complete grafische oeuvre.

Henri Toulouse Lautrec t/m 5 juni de Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u.