Talpa stopt met NSE

Talpa stopt met NSE Nieuws. Het programma was een beoogd boegbeeld van de zender van John de Mol, maar haalde nooit de kijkcijfers waarop de Talpa-leiding hoopte. Morgen is de laatste uitzending te zien.

NSE Nieuws begon in augustus 2005 als NSE, dat stond voor nieuws, sport en entertainment. Voor het programma haalde De Mol Beau van Erven Dorens binnen. Het voormalig gezicht van RTL Boulevard besprak in NSE met medepresentatoren op het gebied van nieuws, sport en entertainment de actualiteiten van de dag.

De redactie van NSE Nieuws hoorde gisteren van het schrappen van het programma. 'Ik weet nog niets over de reden. Het zal te maken hebben met de tegenvallende kijkcijfers', zegt hoofdredacteur Mark Koster.

In een verklaring stelt Talpa inderdaad dat het 'te lang duurt om voldoende kijkers voor het programma te interesseren'. Vanaf maandag zal op het uitzendtijdstip van NSE Nieuws Entertainment Live worden uitgezonden. (ANP)