Radio Voorkeur

De avonden. O.a. dichter F. Starik over de tentoonstelling DARK die te zien is in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en regisseur Leo de Boer over zijn film De Rode Jaren, die vanavond om 23.00 uur bij de IKON wordt uitgezonden. Verder fotograaf Rob Hornstra, deelnemer aan de tentoonstelling Met Stip die zaterdag in het Museum voor actuele kunst in Den Haag opent en een reportage over de kwaliteit van de kerkorgels in Suriname. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Coach en adviseur Theo Joosten van hardlopers als Keninisa Bekele, Haile Gebrselassie en Lorna Kiplagat praat over de komende marathon van Rotterdam, trainingsschema's en het scouten van atleten in Kenia en Ethiopië. Radio 1, 0.04-1.00u.

1 op de middag. Aandacht voor het kabinetsplan om mensen die tegen hun zin in een psychiatrische inrichting zitten, een dwangbehandeling te geven. In de wet over gedwongen opnames moeten meer mogelijkheden komen waardoor behandelaars niet hoeven te wachten tot de patiënt de redelijkheid van opname inziet. Morgen, Radio 1, 14.04-16.00u.