Politie India pakt een verdachte van de aanslag in Varanasi op

Lucknow. De Indiase politie heeft dinsdagnacht zes islamitische militanten gearresteerd, onder wie een geestelijke die verdacht wordt van betrokkenheid bij de bomaanslagen in de voor hindoes heilige stad Varanasi vorige maand. De mannen, die allen lid zijn van de extreem-islamitische groep Harket-ul Jehadi Islam, werden opgepakt terwijl ze explosieven, granaten en een geweer bij zich droegen. Volgens de Indiase politie was de geestelijke, Waliullah, het brein achter de aanslagen in Varanasi, waarbij achttien doden en tientallen gewonden vielen. De aanslag zou volgens de Indiase politie uitgevoerd zijn door drie militanten uit Bangladesh. Waliullah zou deze mannen onderdak hebben verleend en zou eveneens de doelen van de aanslag verkend hebben.