Poëzie van teksten uit Tweede Kamer

AMSTERDAM, 6 april. Twee Nederlandse dichters hebben onder het pseudoniem Robert Junius een bloemlezing samengesteld van poëtische uitspraken van politici. In de Haagse Helicon: Dichters en denkers op het Binnenhof luidt de titel van de bundel poëzie die bewindslieden en parlementariërs - al dan niet gestoord door een interruptiemicrofoon - ten gehore brengen. Zoals premier Balkenende: ”Ik was de afgelopen dagen/ in Boedapest. Daar zag/ ik een grote kop/ in De Telegraaf van zaterdag./ Eerlijk gezegd vond ik/ dat het daarna betrekkelijk/ rustig bleef.” Uitgeverij De Arbeiderspers meldt ook geestige, absurde dan wel ontroerende readymades van politieke uitspraken te hebben genoteerd van een groot aantal andere politici. De uitgeverij wil niet bekendmaken wie zich achter het pseudoniem verschuilen. De bundel verschijnt voor Prinsjesdag.