Platenindustrie voert opnieuw actie tegen illegaal downloaden

AMSTERDAM. De platenindustrie is opnieuw in actie gekomen tegen illegaal downloaden van muziek. De International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) is een rechtszaak begonnen tegen bijna tweeduizend aanbieders in tien landen. ”Hiermee verhevigen we onze wereldwijde strijd tegen illegale uitwisselen van muziek”, aldus directeur John Kennedy van de IFPI. In Nederland heeft de IFPI deze keer geen actie gevoerd. De stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie), opgericht door die industrie, pakt hier het illegaal kopiëren aan, samen met de FIOD/ECD. Directeur Tim Kuik: ”In Nederland richten we ons tot nu toe op het waarschuwen van consumenten. Maar uiteindelijk zullen ook wij overgaan tot het aanpakken van de vasthoudende aanbieders.”