Ophef over trailer van film `United 93`

Amsterdam. Amerikaanse bioscoopbezoekers klagen maar Universal Studios blijft achter de trailer van de film United 93 staan. Dat meldde de Britse omroep BBC gisteren. De film gaat over vlucht 93 van United Airlines die op 11 september 2001 in Shanksville, Pennsylvania neerstortte, nadat passagiers de kapers van het toestel hadden overmeesterd. De film laat de start van de kaping tot aan de crash zien, negentig minuten later. In de trailer zijn beelden opgenomen van de twee vliegtuigen die op 11 september 2001 in het World Trade Center vlogen. De trailer is op ongeveer drieduizend schermen in de VS te zien. In de Verenigde Staten gaat United 93 op 25 april op het Tribeca filmfestival in New York in première, in Nederland draait de film voor het eerst op 31 augustus. www.apple.com/trailers/universal/united93/