OPERA

Nederland, Amsterdam, 31-03-2006 Verdi's Opera Nabucco in het RAI Theater in Amsterdam. In deze opera van Verdi worden de hoofdrollen vertolkt door Ernst Dani‘l Smid, Janice Dixon en Henk Smit. Jan Stulen dirigeert het maar liefst 75 leden tellende orkest en de 70 koorleden. De regie is in handen van Cox Habbema. Deze avond zal er bovendien een gastoptreden plaatsvinden van de winnares van Una Voce Particulare in de rol van Fenena. Deze Nabucco is oorspronkelijk en modern tegelijk. Naast prachtige decors van Paul van Well, die verwijzen naar de periode waarin het verhaal zich afspeelt is door Henk Haselager en zijn team een digitale videoanimatie gemaakt die het verhaal mee vertelt. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Roger Cremers

NabuccoDe opera Nabucco van Giuseppe Verdi, beroemd vanwege het Slavenkoor, krijgt in het Amsterdamse Rai Theater een serie van acht voorstellingen, in een decor met video-beelden geregisseerd door Cox Habbema en gedirigeerd door Jan Stulen.

Er zijn wisselende casts met veel Nederlandse zangers, zoals Ernst-Daniël Smid en Henk Poort, Margaret Roest, Henk Smit en Francis van Broekhuizen.

Nabucco 7 t/m 28 april Rai Theater, Amsterdam res 0297-520238; www.operas.nl