OM NAAR UIT TE KIJKEN

MUZIEK

Conjunto Ibérico Conjunto Ibérico brengt wereldpremières van speciaal geschreven stukken voor het cello octet dat speelt olv Elias Arzcuren. De stukken zijn van Bernard van Beurden, Jorge Antúnes, Gabriel Erkoreka, Christophe Looten en Betsy Jolas. Er wordt gezongen door de sopraan Tannie Willemstijn.

Conjunto Iberico: 12 april 20u30 Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam

POP

Driplets Meidenpunkgroep The Riplets, lawaaitechnoduo Drillem en deejay Lady Aïda bundelen hun krachten voor een gewaagde dance/rockfusie waarbij livemuziek en beats gemixt worden. Nieuwe composities geschreven door alle muzikanten samen, bestaand repertoire van Riplets en Drillem in nieuwe combinaties, snelheid, dynamiek, afwisseling, zappen tusssen de genres.

8 april Now & Wow, Rotterdam, tournee t/m mei zie www.driplets.com.

TONEEL

Oresteia In de Lourdeskerk van Scheveningen speelt het Nationale Toneel Oresteia (458 vChr.) van Aischyos, een trilogie van tragedies over de thuiskomst van Orestes, die zijn moeder komt doden, omdat zij zijn vader heeft vermoord, omdat hij hun dochter had geofferd (en omdat ze een nieuwe vriend heeft). De voorstelling duurt van zes tot elf uur, tussendoor is er eten, Johan Doesburg regisseert.

Première 8 april, Lourdeskerk, Berkenbosch Blokstraat 9A (bij het Circustheater), Scheveningen. Aldaar t/m 27 mei. Inl 070-3181444 of www.oresteia.nl.

DANS

Dood in Venetië Het Onafhankelijk Toneel brengt de dansvoorstelling Dood in Venetië, naar de roman van Thomas Mann en de film van Visconti. In een door de cholera geteisterd Venetië wordt een oudere kunstenaar (Ton Lutgerink) verliefd op een schone jongeling (Rafael Zielinski). De choreografie is van Galama en Kho, die samen met Gerrit Timmer het OT Theater dompelen in een bad van decadentie en vergankelijkheid.

Première 13 april OT Theater, St. Jobsweg 3, Rotterdam. Aldaar t/m 14 mei. Inl. 010-4769029 of www.ot-rotterdam.nl

FOTOGRAFIE

Loving Your Picture Erik Kessels, bekend van het reclamebureau KesselsKramer, is een fanatiek verzamelaar van amateurfotografie. De afgelopen jaren publiceerde hij diverse boekjes met daarin foto’s die hij op rommelmarkten op de kop had getikt – foto’s die door de makers nooit als kunstwerken bedoeld waren maar die in het museum opeens camp worden. Het Centraal Museum toont nu acht van die fotoseries, waaronder een reeks Duitse politieuniformen uit de jaren ’70, foto’s van een Nederlandse taxichauffeur op reis door Europa, en portretten van een Spaanse vrouw.

9 april t/m 28 mei in het Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht. Inl: www.centraalmuseum.nl