Nieuwe Harry Potter te koop als download

Rotterdam. Harry Potter en de Vuurbeker worden gedownload van de website van Free Record Shop. De winkel heeft een overeenkomst gesloten met filmmaatschappij Warner Bros. Het downloaden van de film is legaal.De download-to-own is op hetzelfde moment uitgebracht als de reguliere dvd. De winkelketen zegt hiermee een wereldwijde primeur te hebben. Volgens een woordvoerder is het aanbieden van films als download-to-own `een logische stap in de digitale ontwikkeling`. Gistermiddag had de winkel enkele tientallen digitale films verkocht. Op de site zijn voor minder dan 15 euro ook andere Warner Bros-films te koop, zoals Ocean`s Twelve, Constantine, The Matrix Trilogy en klassiekers als Casablanca en Gone with the Wind. De downloads zijn beveiligd met antikopieersoftware zodat de film niet op een dvd kan worden gebrand en op een dvd-speler kan worden afgespeeld.