Internet Voorkeur

Verzamelaars. Mensen verzamelen de merkwaardigste en meest uiteenlopende spullen. Van postzegels tot kogelwerende stropdassen, van etiketten van wijnflessen tot blikken van email en van muizenvallen tot munten. In toenemende mate gebeurt dat op internet, waar een bonte stoet verzamelobjecten voorbij komt op portalen als verzamelaars.start-pagina.nl of www.verzamel.net.

site van verzamelaarsjaarbeurs

De muizenvallenverzamelaar bestaat echt, bezweert hij op zijn website members.home.nl/muizenval/, en hij meldt dat het verzamelen van vallen in de Verenigde Staten een hype is. Behalve de bekende slagvallen bevat zijn collectie ook 'automaten', die werken met een veermechanisme, en diervriendelijke kooitjes, waarin gevangen muizen in leven blijven.

Voor liefhebbers van snuffelen op traditionele rommelmarkten is het komend weekend feest, want dan wordt in de Utrechtse Jaarbeurs de halfjaarlijkse verzamelaarsbeurs gehouden, één gigantische rommelmarkt verspreid over verschillende beurshallen. Op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl is allerlei informatie te vinden over de beurs, waar onder anderen acteurs uit de tv-serie Allo, Allo en de film Star Wars foto's signeren. En TPG Post brengt komend weekend een speciale postzegel uit, die alleen op de beurs te koop is.

verzamelaars.startpagina.nl

www.verzamel.net (met registratie)

www.verzamelaarsjaarbeurs.nl