'Grotere rol regionale omroep'

Publieke omroeptaken kunnen soms beter en effectiever worden uitgevoerd door regionale omroepen. Dat staat in een studie over de toekomst van de dertien publieke regionale omroepen in Nederland. Het onderzoeksrapport is vandaag overhandigd aan staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan (D66) door Eric Wehrmeijer, vice-voorzitter van Stichting ROOS (Regionale Omroep Organisatie en Samenwerking). De studie is uitgevoerd door prof. dr. Paul Rutten, hoogleraar digitale mediastudies aan de Universiteit Leiden.

Volgens Rutten kunnen regionale omroepen directer aansluiten bij wat er onder de bevolking leeft. De regionale omroep sluit ook naadloos aan bij de trend dat in cultureel, economisch en ruimtelijk beleid steeds vaker de regio - en niet de nationale staat - als relevante schaal wordt gekozen, aldus Rutten.