Extra nachtopvang voor daklozen

Extra nachtopvang voor daklozen Amsterdam, 6 april. Dak- en thuislozen speelden gisteren muziek tijdens de Amsterdamse daklozendag. Tijdens deze dag was er een programma met muziek, exposities, verhalen, gedichten en workshops. Gisteren werd ook bekend dat de gemeente Amsterdam het aantal nachtopvangplaatsen uitbreidt. Er komen in eerste instantie 51 tijdelijke plekken bij. De gemeente gaat daarnaast het gebruik van de opvangvoorzieningen verplicht stellen als dak- en thuislozen in aanmerking willen komen voor toeslagen op de uitkering. Foto Bram Budel Amsterdamse daklozendag. Tijdens de pauze van het programma in de Mozes & AŠronkerk maken twee daklozen muziek met elkaar. Het thema van de daklozendag was 'talent op straat', er werden kunstwerken van daklozen tentoongesteld en er waren allerlei praktische en theoretische workshops. FOTO: BRAM BUDEL Budel, Bram