En verder

Museumweekend Dit jaar wordt het Museumweekend voor de 25ste keer georganiseerd op initiatief van de Museumvereniging. Ruim 500 musea in het hele land doen mee aan dit traditioneel uitbundige weekend: zij bieden gratis entree of verlenen korting en organiseren allerlei activiteiten.

Inl www.museumweekend

Meubels bij Sotheby’s Bij Sotheby's in Amsterdam komen op 11 april antieke meubelstukken, porselein en tuinbeelden onder de hamer. Het meest bijzondere stuk staat afgebeeld op de catalogus: een secretaire in de vorm van een globe. Richtprijs €50.-€70-000. Sotheby's, De Boelelaan 30, Amsterdam. Kijkdagen 7 t/m 9 april van 10-17u. Inl www.sothebys.com

Tuinen Huys de Dohm Het weekeinde van 8 en 9 april (10-17u) is dit jaar voor het eerst een voorjaarsopenstelling van de tuinen van Ineke Greve bij Huis de Dohm te Heerlen. In de afgelopen jaren is de tuin ingrijpend veranderd. Met de gedachte ‘less is more’ heeft de witte tuin in 2003 een andere vorm gekregen. In 2005 zijn de lange weelderige borders in purper en roze in dezelfde stijl vereenvoudigd. De kleine waterpartij in het midden reflecteert het karakter van het kasteeltje.

Huis de Dohm, Doom 50, Heerlen. Inl 045-5710470 & www.inekegreven.nl

Kasteel Dussen Zoals elk jaar in april starten de rondleidingen weer op kasteel Dussen. Elke zondag is het kasteel te bezichtigen tijdens rondleidingen, die door ervaren gidsen gegeven worden. Vanaf 12-16u wordt elk uur een rondleiding gegeven.

Entree € 3 voor volwassenen, € 2 voor kinderen en kinderen t/m 4 jaar gratis toegang. Inl www.kasteel-dussen.nl

Verhalenboot Bea de Groote vertelt zaterdag 8 april op de verhalenboot in Zwolle wonderlijke histories over vrouwen: wijze vrouwen, warrige vrouwen en vreselijke vrouwen. Verhalen die zorgen voor troost, een lach, een traan, gruwel. Voor haar repertoire putDe Groote uit oude volksverhalen, verhalen uit belangrijke boeken en uit sprookjes.

Res: www.deverhalenboot.nl of 0384 239 659 (werkdagen 10-11u). Aanvang 20u30. Entree €.10. De Verhalenboot ligt in de Thorbeckegracht naast het Pannenkoekschip in Zwolle.

Dwalen Vanuit het Natuuractiviteitencentrum Zandenbos te Nunspeet van Staatsbosbeheer start op zondag 9 april om 10u een lange afstandswandeling onder leiding van een gids. De wandeling is 22 kilometer lang en duurt ongeveer zeven uur. De wandelaar komt door een gevarieerd gebied met vele soorten bos, stukken heide, vennen en een veengebiedje. Er leven hier edelherten, wilde zwijnen, reeën, en vossen.

De kosten zijn € 4 p.p. Minimale leeftijd 12 jaar. Lunchpakket en drinken zelf meenemen. Het Natuuractiviteitencentrum ligt aan de Plesmanlaan 2 te Nunspeet bij het Veluwetransferium.