Capote

Truman Capote Capote is zo moeiteloos stijlvol als de jassen die Philip Seymour Hoffman voor zijn hoofdrol draagt. De met een Oscar bekroonde Hoffman speelt, ís, Truman Capote, de verwijfde, mondaine en arrogante schrijver die door een krantenberichtje over een gruwelmoord een nieuw genre uitvindt, de literaire non-fictie. De film van Bennett Miller toont dat Capote letterlijk over lijken wilde gaan om zijn doel te bereiken, uiteindelijk ten koste van hemzelf. Na Cold Blood schreef hij nooit meer een boek. In: Tuschinski, Amsterdam; Louis Hartlooper, Utrecht. scene uit de film Capote FOTO: Atilla Dory Courtesy of Sony Pictures.

Capote is zo moeiteloos stijlvol als de jassen die Philip Seymour Hoffman voor zijn hoofdrol draagt. De met een Oscar bekroonde Hoffman speelt, ís, Truman Capote, de verwijfde, mondaine en arrogante schrijver die door een krantenberichtje over een gruwelmoord een nieuw genre uitvindt, de literaire non-fictie. De film van Bennett Miller toont dat Capote letterlijk over lijken wilde gaan om zijn doel te bereiken, uiteindelijk ten koste van hemzelf. Na Cold Blood schreef hij nooit meer een boek.

In: Tuschinski, Amsterdam; Louis Hartlooper, Utrecht.