Bomexplosie in partijkantoor Turkije

Istanbul. Bij een bomexplosie in een partijkantoor van de Turkse premier Tayyib Erdogan zijn gisteren twee mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in de arme wijk Esenyurt in Istanbul en blies de ruiten van de derde verdieping aan diggelen. Gisteren werden vijf Turkse soldaten gedood in het zuidoosten van Turkije. Drie van hen liepen in een hinderlaag, vermoedelijk van Koerdische rebellen. De twee anderen stapten op een landmijn. De dood van de soldaten komt na een week van hevige Koerdische rellen in verschillende steden in het zuidoosten van Turkije, waarbij vijftien doden vielen. Afgelopen vrijdag kwam een persoon om het leven en raakten meer dan tien mensen gewond bij een bomaanslag in Istanbul. De aanslag is opgeëist door een extremistische Koerdische groep.