BEELDENDE KUNST

scene uit de film Crossing the Bridge: the Sound of Istanbul

Mercury in Retrogade Ieder jaar biedt kunstcentrum De Appel een selecte groep jonge tentoonstellingsmakers de kans een cursus te volgen aan de curatorenopleiding. Dit zogenaamde Curatorial Program wordt traditiegetrouw afgesloten met een door de cursisten samengestelde expositie in de zalen van De Appel. Dit jaar dient de beroemde mythe van de overwintering op Nova Zembla als uitgangspunt. Er is een samenwerking aangegaan met het Rijksmuseum, dat een unieke selectie zestiende-eeuwse objecten in bruikleen gaf die ooit gevonden werden onder het ijs van Nova Zembla. Een groep internationale hedendaagse kunstenaars, onder wie Michael Blum, Mariana Castillo Deball en Ohad Meromi reflecteert op deze en andere historische verhalen.

Mercury in Retrograde. 8 april t/m 4 juni in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam. Di t/m zo 11-18u. Inl: 020-6255651 of www.deappel.nl