BEELDEN IN BELGIË

2006 Beaufort Van Knokke tot De Panne is de hele Belgische kust tot 1 oktober een openluchtmuseum voor beeldende kunst. Na 2003 Beaufort wordt de formule nu nog grootser herhaald. Ruim dertig internationale (top)kunstenaars hebben een of meer sculpturen vervaardigd. Zoals bijvoorbeeld een metershoge zwangere spin van Louise Bourgeois die dreigend over het graf waakt van James Ensor in Mariakerke. Of de negen levensgrote houten olifanten van Andries Botha die het strand in De Panne bevolken. Het Provinciaal Museum voor Moderne Kust in Oostende stelt op Beaufort Inside ander werk van de deelnemende beeldhouwers tentoon.

Beaufort 2006 in Belgische kustgemeentes (1 april-1 okt, dag) en PMMK, Romestraat, Oostende (t/m 31 aug di t/m zo 10-17u). Inl 0032 70225006 en www.2006beaufort.be Meer activiteiten in België op pagina 21.