Arsenal plaatst zich voor het eerst voor halve finale

Arsenal heeft voor het eerst in zijn bestaan de halve finale van de Champions League voetbal bereikt. De Engelse ploeg hield in Turijn gemakkelijk stand tegen Juventus. De 2-0 voorsprong die Arsenal vorige week in de thuiswedstrijd veroverde, kwam gisteren niet in gevaar. Het bleef 0-0.

Juventus bracht zichzelf vorige week al in een moeilijke positie. Door zware overtredingen in de slotfase kregen Vieira, Camoranesi en Zebina gele kaarten, waardoor zij voor de return werden geschorst. Ook gisteren speelde Juventus hard. Zo kreeg de Tsjech Nedved een kwartier voor het einde een rode kaart, na een zware overtreding.

Arsenal, dat de laatste weken een stijgende vorm vertoont, raakte niet onder de indruk van de Italiaanse agressie. Juventus miste naast het geschorste drietal ook de geblesseerde spits Del Piero. De andere spits Ibrahimovic was kansloos tegen de Zwitserse verdediger Senderos.

Bij Arsenal kreeg de Spaanse aanvaller Reyes een gele kaart, zijn derde in de Champions League. Daardoor mag hij de eerstvolgende wedstrijd niet meespelen. Arsenal, dat vorige week indruk maakte met subliem one-touch-football, speelt dan in de halve finale tegen het Spaanse Villarreal.

De ploeg van de Franse trainer Wenger blijkt langzaam profijt te trekken van de verjongingskuur die dit seizoen moest worden ondergaan. De hele verdediging moest Wenger vervangen omdat Laurent, Campbell, Cygan en Cole al geruime tijd geblesseerd zijn.

Maar de jongeren passen zich snel aan. Vooral de 18-jarige Spanjaard Fábregas blijkt het goed te kunnen vinden met de opgeleefde Franse ster Henry. Het duo was gisteren regelmatig gevaarlijk bij uitvallen. De beste speler was middenvelder Hleb uit Wit-Rusland.

Arsenal brak gisteren een record in de Champions League. De Engelse ploeg kreeg voor de achtste keer op rij geen tegendoelpunt, 739 minuten. Doelman Lehmann hield 450 minuten de nul. Reserve Almunia 289. Ajax bleef in het seizoen 1995-1996 ongeslagen in 658 minuten. Toen stond Van der Sar onafgebroken in het doel.