Arsenal makkelijk door

Arsenal bereikt voor het eerst de halve finale van de Champions League.

Het moet in de eerste wedstrijd tegen Villarreal wel zijn aanvaller Reyes missen.

Arsenal heeft voor het eerst in zijn bestaan de halve finale van de Champions League voetbal bereikt. De Engelse ploeg hield in Turijn gemakkelijk stand tegen Juventus. De 2-0 voorsprong die Arsenal vorige week in eigen stadion bemachtigde, kwam gisteren nooit in gevaar. Het bleef 0-0.

Juventus had zichzelf al vorige week in een moeilijke positie gelanceerd. Door zware overtredingen in de slotfase kregen de sterspelers Vieira, Camoranesi en Zebina gele kaarten, waardoor zij voor de terugwedstrijd werden geschorst. Ook gisteravond in Turijn speelde Juventus hard. Maar Arsenal, dat de laatste weken een stijgende vorm vertoont, raakte nauwelijks onder de indruk. Nedved van Juventus kreeg in de slotfase een rode kaart.

Bij Arsenal kreeg de Spaanse aanvaller Reyes een dure gele kaart, zijn derde in de Champions League. Daardoor mag hij de eerstvolgende wedstrijd niet meespelen. Arsenal, dat vorige week indruk maakte met subliem one-touch-football, speelt nu in de halve finale tegen het Spaanse Villarreal. De ploeg van de Franse trainer Arsène Wenger blijkt langzaam profijt te trekken van de verjongingskuur die hij dit seizoen moest inzetten. Vooral de 18-jarige Spanjaard Fabregas blijkt het goed te kunnen vinden met de opgeleefde Fransman Henry. De Nederlander Van Persie bleef op de reservebank.