Apple laat Windows toe op Mac

Ook al zijn ze al jarenlang elkaars aartsrivalen, Apple gaat de installatie van Microsofts besturingsprogramma Windows XP op Mac-computers officieel ondersteunen. Apple bouwt sinds kort Mac-computers die werken met Intel-processoren, waardoor de grenzen tussen besturingssystemen Mac OS X van Apple en Windows XP van Microsoft vervagen. 'We willen gebruikers het beste van twee werelden bieden', zo verklaart een woordvoerder van Apple de stap.

Experts waren er afgelopen maand al in geslaagd om het Windows-bureaublad te laten verschijnen op een nieuwe iMac, MacBook Pro of Mac Mini. Daarvoor waren echter behoorlijk ingewikkelde handelingen nodig.

Apple brengt nu Boot Camp uit, een programma dat elke Mac-bezitter bij het opstarten laat kiezen welk besturingssysteem wordt gebruikt. Een proefversie is te downloaden van de Apple-site, en ook de nieuwe versie van besturingssysteem OS X, Leopard, zal Boot Camp bevatten.

Vermoedelijk zullen alle onderdelen van Windows nog niet perfect werken, omdat niet alle drivers beschikbaar zijn. Apple sluit niet uit dat ook Windows Vista op een MacIntel computer zal draaien.