Af en toe regen

De komende dagen is lenteweer ver te zoeken. Er hangt veel bewolking en soms valt er wat regen. Daarbij zullen de middagtemperaturen moeite hebben de 10 graden te overschrijden.

Na zondag krijgt de zon weer meer kansen, maar blijft het koud met opnieuw een toenemende kans op lichte vorst in de nacht en vooral 's middags een paar buien. De ochtend begon zonnig en koud met landinwaarts temperaturen rond het vriespunt, maar inmiddels is de bewolking toegenomen en vooral ten noorden van de grote rivieren valt er af en toe een drupje regen. De verantwoordelijke zwakke storing zal ook komende nacht over ons land slepen. Vanwege de bewolking zal het kwik wel overal 2 tot 5 graden boven het vriespunt blijven. Ook morgen overdag hebben we last van deze storing. De bewolking overheerst en zo nu en dan regent het licht, maar zowel in het uiterste zuidoosten als in het noordwesten zal de zon af en toe doorbreken. Bij een meest matige zuidwestenwind wordt het 8 tot 12 graden.

In de nacht naar zaterdag gaat het serieuzer regenen. Ook zaterdag overdag blijft het niet droog. Er trekt dan een actieve buienstoring van west naar oost over het land, waarna er opklaringen volgen die door een enkele losse regen of hagelbui wordt afgewisseld. De wind draait naar west en wordt matig tot vrij krachtig en de middagtemperatuur stokt bij rond 9 graden. De dagen daarna blijft het koud met opklaringen en buien.