Uniek, de eerste smellcast

Het is natuurlijk heel hip en modern, al die podcasts en vodcasts waar iedereen op internet maar mee gooit, maar niets haalt het bij de hype die ik nu ga creëren, de smellcast. Want reuk is een bijzonder ondergewaardeerd zintuig op internet! Vraag maar aan al die mensen die ingeschreven staan op datingsites.

Om deze allereerste smellcast (let op: u kunt later zeggen dat u de eerste was - een vooruitstrevende krant, NRC) te kunnen ervaren, moet u eerst wat voorwerk doen. U moet uzelf drie dagen opsluiten in een niet al te grote kamer. U slaat genoeg boodschappen in zodat u al die dagen niet naar buiten hoeft. De rest van de tijd zit u achter de computer te zweten omdat u heel hard moet werken.

Elke avond eet u van de ovenschotel die u de eerste avond heeft gemaakt. De ovenschotel is zeer smaakvol, u bent er eigenlijk zeer content over, op de misschien iets te grote hoeveelheid knoflook na. Bij de ovenschotel drinkt u rode wijn. Als toetje wordt de wijn vergezeld van een stinkend Frans kaasje. Voor het slapen gaan lost u een pittige sudoku op.

U vergeet te douchen. Het enige punt waarop uw slaapkleding verschilt van uw werkkleding is de fleecetrui, die over uw slaapshirt wordt aangetrokken en de joggingbroek eronder. U heeft van die sloffen aan waar uw voeten snel in zweten. De kat komt steeds op schoot en laat veel haren achter.

Heeft u dat allemaal gedaan? Nou, dan is deze eerste smellcast een feit! Hoera! De geur die u nu ruikt, dat is namelijk precies de geur die ik had, toen ik dit stukje schreef. Het doet me genoegen dat wij deze geur samen hebben beleefd. Net zoals met podcasts en vodcasts bent u zo nog wat dichter bij uw stukjesschrijver gebracht.

Heerlijk zeg, interactiviteit. Ik hoop dat u net zo genoten heeft als ik.

De volgende hype die ik zal creëren is de boekencast. Die vergt wat minder voorbereiding uwerzijds. De benodigdheden bestaan uit een kast en een flink aantal op alfabetische volgorde gerangschikte boeken.

    • Merel Roze