Televisie Overige Films

Mr. Wrong (Nick Castle, 1995, VS). Betrekkelijk zwartgallige, satirisch bedoelde romantische komedie. Bill Pullman, de nieuwe, ogenschijnlijk perfecte vlam van Ellen DeGeneres, ontpopt zich als een “date from hell'. RTL5, 20.30-22.25u.

Dayareh / The Circle (Jafar Panahi, 2000, Iran/Zwitserland/Italië). In Venetië met Gouden Leeuw bekroonde, derde film van regisseur Panahi (De witte ballon, De spiegel) is een vernietigende aanklacht tegen het gebrek aan vrijheid voor vrouwen in Iran. Film vertoont cirkel van vrouwen die zich in toenemende mate bewust zijn van hun onvrijheid en steeds lucider de regels trotseren. Een zeldzaam voorbeeld van een politiek explosieve, door en door humane film. Arte, 23.40-1.05u.

A Walk To Remember (Adam Shankman, 2002, VS). In variatie op Love Story valt Shane West voor even gelovige als zieke schoolgenote Mandy Moore. BBC1, 0.50-2.35u.