Televisie Film van de dag

American Psycho. Om te beginnen biedt de film minder sadistisch en gruwelijk spektakel dan de gelijknamige roman van Bret Easton Ellis. Regisseuse Harron biedt een bijna feministische interpretatie en toont de hoofdpersoon, Wall Street-yuppie Patrick Bateman (Christian Bale) - die ervan houdt 's nachts onschuldige vrouwen op gruwelijke manier om te brengen - als een man die veel tijd en zorg besteedt aan zijn uiterlijk. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden. Harron, een Canadese die in Engeland rock- en toneelcritica was, plaatst de dood en verderf zaaiende yuppie in de cultureel- historische context van het Reagan-tijdperk. De overeenkomsten tussen American Psycho en Eyes Wide Shut zijn opvallend. Zoals Tom Cruise in die laatste film gemaskerd een orgie bijwoonde, zo draagt Christian Bale een schoonheidsmasker, en zegt: “My mask of sanity is about to slip“. (Mary Harron, 2000, VS), Veronica, 22.35-0.25u.