Spanje ontbindt bestuur Marbella

Madrid. De Spaanse regering heeft gisteren het stadsbestuur van Marbella ontbonden naar aanleiding van een omvangrijk corruptieschandaal. ”Het is de eerste keer in de geschiedenis van democratisch Spanje dat de regering zo`n besluit neemt”, zei vice-premier María Teresa Fernádez na het kabinetsberaad. Het besluit van de Spaanse regering volgt op de arrestatie vorige week van de burgemeester van Marbella, Madison Yagüe, en meerdere raadsleden. Zij worden verdacht van corruptie en de illegale handel in ontroerend goed ter waarde van miljarden euro`s. In totaal zijn 23 mensen gearresteerd, van wie er nog 11 vastzitten. Marbella staat bekend om vriendjespolitiek en corruptie. Een vorige burgermeester, Gil y Gil, werd wegens corruptie veroordeeld tot gevangenisstraf. Nieuwe verkiezingen in het toeristenoord staan gepland voor mei volgend jaar.