Radio Voorkeur

Kunststof. Hoofdredacteur van het NOS-nieuws Hans Laroes praat over de samenvoeging van de internet-, radio- en tv-divisies. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Over zanger en componist Johannes Ciconia (ca. 1370-1412), die in Luik is geboren en in 1401 naar Padua ging, waar hij cantor werd van de Dom. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met de Haarlemmer Wam van den Broek, al meer dan vijftig jaar biljartmaker, over het geheim van een goed biljart. Verder regisseur Johan Doesburg van Oresteia van Aischylos over wraak en eerwraak, rituelen en Aischylos. Tevens vertelt Joris van Casteren over zijn boek Zeg mijn lezers dat ik doorschrijf en in het laatste uur Michael Frijda - debutant op de shortlist van de Libris Literatuurprijs - over zijn boek Ritselingen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk van Hoof vertelt over economische groei en armoede, buitenlandse werknemers en de versoepeling van het ontslagrecht. Radio 1, 0.04-1.00u.