Der Lauf der Dinge

Er is niet veel om bang voor te zijn in de horrorfilm Final Destination 3. Het bovennatuurlijke komt niet aan bod en er doen geen seriemoordenaars of andere engerds mee. In Final Destination 3 gaat het eigenlijk om gewone doodsoorzaken, zoals een val of een auto-ongeluk. Het verschil met de werkelijkheid is dat de twee hoofdrolspelers weten wie het volgende slachtoffer zal zijn en dat er snel achter elkaar wel erg veel tieners doodgaan. De manier waarop al die doden gefilmd zijn, doet denken aan de beroemde kunstvideo Der Lauf der Dinge van het Zwitsers duo Fischli & Weiss. Tamelijk minutieus wordt in Final Destination gevolgd hoe door de val van een zak spijkers per ongeluk een kraan gaat lekken die kortsluiting veroorzaakt waardoor... et cetera. Dat kan nog wel iets scherper gefilmd en gemonteerd worden, zodat we de fatale keten van op zichzelf onbelangrijke gebeurtenissen nog beter kunnen volgen. Op naar Final Destination 4!

Final Destination 3. Regie: James Wong. In: 70 bioscopen.