AZ wint; PSV kan zondag thuis kampioen worden

Alkmaar, 5 april. Door een 3-2 overwinning op NAC heeft AZ het landskampioenschap van PSV uitgesteld tot in ieder geval zondag. PSV speelt dan thuis tegen FC Groningen. Bij puntenverlies van AZ, de nummer uit de eredivisie, zou de voetbalploeg uit Eindhoven zeker zijn geweest van de titel. NAC, dat de punten nodig heeft om nacompetitie te ontlopen, kwam in Alkmaar twee keer op voorsprong. Voor NAC scoorden Slot en Leonardo. AZ-trainer Louis van Gaal hield in eerste instantie zijn meest prominente spelers op de bank om hen te sparen voor het aanstaande competitieduel met Ajax en de play-offstrijd om Europees voetbal. Pas toen Perez en Arveladze in het veld kwamen, wist AZ via doelpunten van Koevermans (twee) en invaller Arveladze drie punten te pakken.