Aanhoudend koel

Er verandert voorlopig maar weinig in het relatief koele weer dat we nu in Nederland hebben. Hoewel de vorst in de nacht de komende dagen geleidelijk blijft, handhaven de temperaturen overdag zich voorlopig op een niveau dat hooguit ongeveer normaal is voor deze tijd van het jaar en daar vaak zelfs iets onder ligt. Verder nemen de regenkansen vooral vanaf vrijdag opnieuw duidelijk toe.

Vanavond is het eerst op veel plaatsen bewolkt, met vooral in het noorden een beetje regen. Vannacht klaart het vanuit het noordwesten tijdelijk op. Omdat vooral in het binnenland de wind dan even wegvalt, kan het daar net als in de afgelopen nacht tot lichte vorst komen. De laagste temperaturen tot 2 graden worden daarbij in het zuidoosten verwacht. Aan zee blijft het kwik boven nul.

Morgen trekt vanuit het noorden nieuwe bewolking het land binnen en vooral in het noorden kan het daaruit af en toe regenen. In het zuiden laat de zon zich nog lange tijd geregeld zien. Bij een aantrekkende westelijke tot zuidwestelijke wind, die in het waddengebied in de avond krachtig kan worden, wordt het tussen 8 en 11 graden.

De regen van morgen in het noorden hoort bij een koufront dat ook vrijdag en tijdens het weekeinde boven ons land lijkt te blijven liggen. Pas later op zondag trekt het naar het oosten weg. Tot die tijd overheerst de bewolking en regent het af en toe. In de nachten komt het niet meer tot vorst, overdag wordt het ongeveer 10 graden.