8 dollar per dag in ongezonde mijn

8 dollar per dag in ongezonde mijn Argelia, 5 april. Een mijnwerker van een 150 jaar oude kolenmijn bij het dorpje Argelia in de Colombiaanse provincie Antioquia rust even uit. De 120 kolenmijnen in dit gebied zijn illegaal, want ze voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften. Deze mijn is 800 meter diep. Er werken ruim 6.000 mijnwerkers in het gebied, velen van hen lopen aandoeningen op zoals jicht, huidziekte en hoge bloeddruk. Het dagloon bedraagt 8 dollar (6,53 euro), de gemiddelde productie 20 ton per dag. Colombia is de grootste kolenproducent van Latijns-Amerika. Foto Reuters A Colombian miner takes a break in a 150-year-old coal mine in Argelia, northwest Colombia, March 31, 2006. Sixty miners work in this 800-meter-deep mine and are a small part of the community of more than 6,000 miners in this region of Antioquia province digging in 120 precarious mines considered illegal for not meeting safety requirements. The miners, who suffer from a variety of ailments such as arthritis, skin disease and high blood pressure are paid eight dollars a day to produce an average of 20 tons of coal daily. Colombia is the biggest coal producer in Latin America. Picture taken on March 31, 2006. REUTERS/Albeiro Lopera REUTERS