7 redenen om uit te gaan

Sjiek Kookpunt

Maastricht, Hoogbrugstraat 15. Telefoon (043) 354 19 34, keuken open 11.30-16.30, zo gesloten, Italiaans / Mediterraan, gem. prijs 3-gangen à la carte 35 euro. Categorie: afhalen

Wyck wordt steeds meer het culinaire kloppende hart van Maastricht. Ook deze lunchzaak en kookwinkel is daarvan een voorbeeld. Vooral het terras wordt bejubeld, maar ook binnen is het heel oké. Eindelijk eens geen tosti's of broodjes ham-kaas tijdens de lunch! Hier kun je namelijk een briljante lunch bestellen, al dan niet vergezeld door een mooi glas wijn. De eigenaren zijn duidelijk trots op hun zaak en maken brochettes, tapenade en pesto van gedroogde tomaten in mediterrane stijl. Ook leuk voor particuliere kooklessen en groepsuitjes.

uitstekend | Bij het Sjiek Kookpunt een kookclinic mogen meemaken. Lekker koken onder vakkundige en plezierige begeleiding.(21-03-2006 M.D. te Sittard)

uitstekend | Wij hebben mogen genieten van een verschrikkelijk lekker, en heel goed verzorgd menu bij ons thuis. Dus voor de catering een dikke vette pluim.(05-09-2004 J.N.)

Rotterdam aan Zee Rotterdam: Zaal De Unie, Mauritsweg 34. Aanvang: 20.00. Res: 010-4333534 & www.rrkc.nl
Rotterdam aan Zee Rotterdam: Zaal De Unie, Mauritsweg 34. Aanvang: 20.00. Res: 010-4333534 & www.rrkc.nl

2 FILM & DEBAT

Reset your brain!

Wageningen: Bibliotheek Wageningen, Stationsstraat 2. Aanvang: 19.00. Kaarten: www.ru.nl/soeter beeckprogramma/resetyourbrain. Inl www.rathenau.nl

In de reeks filmdebatten Reset your Brain! zijn vier films uitgezocht die verwijzen naar hersenonderzoek en de manipulatie van het brein. De eerste film in de reeks is Minority Report (Steven Spielberg, 2002) en het thema “gedrag'. Na afloop van de film gaan Prof.dr. Pieter Roelfsema, dr. Ineke Bolt en dr. Maartje Schermer in debat over de vraag of met de toename van onze kennis over de hersenen ons gedrag ook beter te voorspellen is. Gespreksleider is Marjan Slob.

3 PESTEN

Pesten als groepsproces

Amersfoort: Corderius College, L. Heynricsstraat 23. Aanvang: 20.00. Lezingen: dr. Tjeerd Olthof en dr. Frits Goossens. Inl/opgave: 020-5989292 & www.vupodium.nl

Pesten is niet alleen een zaak van individuele pesters en hun slachtoffers. In deze lezing presenteert dr. Tjeerd Olthof zijn visie op de mechanismen van groepsvorming die een rol spelen bij pesten. Dr. Frits Goossens gaat in op de vormen van betrokkenheid bij pesten, aspecten in de opvoeding die hierbij een rol spelen en hoe leerkrachten en ouders kunnen ingrijpen. Ook komt het pesten via internet aan de orde. Aansluitend een discussie over het fenomeen pesten.

4 ARCHITECTUUR

Rotterdam aan Zee

Rotterdam: Zaal De Unie, Mauritsweg 34. Aanvang: 20.00. Res: 010-4333534 & www.rrkc.nl

Onderwerp van “ArchitectuurCases' is de toekomst van Rotterdam aan Zee. Is Hoek van Holland nu een badplaats, een kustplaats of een havenplaats? Onder leiding van Maarten Schmitt (stadsbouwmeester Den Haag) zullen deskundigen en het publiek spreken over de geschiedenis van Hoek van Holland en wordt een link gelegd met andere kustplaatsen rond de Noordzee. Sprekers: Jan de Graaf, Arjen Knoester en Roel Bakker.

5 THEATER

De Storm

Scheveningen: Appeltheater, Duinstraat 6. Aanvang: 20.15. Entree: 20 euro. Inl/res: 070-3502200 & www.toneelgroepdeappel.nl

Toneelgroep De Appel speelt De storm (The Tempest, 1611) van William Shakespeare, een sprookjesachtig stuk over de tovenaar Prospero (Hubert Fermin) die op een eiland zit met zijn dochter en zijn slaaf. Als zijn broer Antonio, die hem naar het eiland heeft verbannen,komt langsvaren, laat Prospero diens schip vergaan. Aus Greidanus regisseert dit vreemde stuk over wraak en vergeving.

6 FILMBELEID

Toekomst Nederlandse film

Amsterdam: Bioscoop Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 27. Aanvang: 20.00. Res: www.ketelhuis.nl & 020-6840090.

Ronald Ockhuysen en Alex de Ronde spreken in het Cinema.nl filmdebat met kopstukken uit de vaderlandse filmwereld over de verhouding tussen kunst, smaak, vermaak en subsidie. Directe aanleiding is de eind maart verschenen Filmbrief van staatssecretaris van cultuur Medy van der Laan, waarin zij haar visie uiteenzet op het filmbeleid van de komende jaren. Van der Laan stelt de komende drie jaar zes miljoen euro extra beschikbaar om de productie van artistieke films te stimuleren.

7 FILM

V for Vendetta

Regie: James McTeigue. Met: o.a. Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Fry. In: 46 bioscopen.

Meeslepend, snel, overdonderend - V for Vendetta draagt in alle opzichten de handtekening van Larry en Andy Wachowski, bekend van de Matrix-trilogie. Het gaat over een gemaskerde man, in een nabije toekomst, die wraak neemt voor wat hem is aangedaan. Het brengt hem tot in de hoogste regionen van de dictatuur waarin Groot-Brittannië is veranderd na een reeks catastrofes: terroristische aanvallen, epidemieën, oorlog.

Eet en recenseer mee op www.nrc.nl/iens

Eet en recenseer mee op www.nrc.nl/iens