`Zarqawi is niet langer de leider van Al-Qaeda in Irak`

Amman. De Jordaniër Abu Musab Al-Zarqawi is niet langer de politieke leider van Al-Qaeda in Irak. Dat zegt de moslimfundamentalist Huthaya Azzam, wiens vader de mentor van Osama bin Laden was. Volgens Azzam is Zarqawi twee weken geleden vervangen door de Irakees Abdullah al-Baghdadi. De uitspraken van Azzam konden niet worden geverifieerd. Zarqawi zou uit de gratie zijn geraakt bij de leiding van Al-Qaeda door zijn aanvallen op andere landen, zoals de bomaanslagen op drie hotels in Jordanië vorig jaar, en door zijn wrede tactieken. Al-Qaeda in Irak verklaarde in januari dat het zich had aangesloten bij vijf andere groepen van Iraakse opstandelingen die nu samen de Raad van de Mujahedeen vormen. Volgens Jeremy Binnie van het Britse defensie-onderzoekscentrum Jane`s blijft Zarqawi wel het belangrijkste lid van deze raad.