Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Over de Afrikaanse journalist Sorious Samura die zich heeft verplaatst in het leven van een illegale immigrant. Hij won diverse prijzen met zijn reality-documentaires waarin hij probeert de problemen van het Afrikaanse continent zelf mee te maken. In deze uitzending reist hij van Marokko door Spanje en Frankrijk naar Engeland. Hij wil zelf ervaren hoe het is om een illegale immigrant te zijn. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Aandacht voor de strafeis tegen de oud-bestuurders van het supermarktconcern Ahold Michiel Meurs, Jan Andreae, Roland Fahlin en Cees van der Hoeven. Verder een reportage over de uitzetting van vreemdelingen in Nederland en een reactie van minister voor Vreemdelingenzaken Verdonk. Ned.3, 22.15-23.00u.

documentaire

37°: Nochmal leben! Die Zeit nach dem Selbstmordversuch. Volgens de statistieken doen jaarlijks 120.000 Duitsers een zelfmoordpoging. Slechts 11.000 daarvan slagen er daadwerkelijk in zichzelf te doden. Hoe overleeft het overige gedeelte een zelfmoordpoging? Een reportage over twee vrouwen die een poging tot levensbeëindiging hebben gedaan. De 47-jarige Jutta Lunz deed het een jaar geleden nadat haar man was overleden. Zij zegt: 'Ik leer met het verlies te leven en probeer nu mijn leven opnieuw te ordenen.' ZDF, 22.45-23.15u.

The body hunters: Necrosearch. Reportage over NecroSearch, een team agenten dat is gespecialiseerd in het opsporen van clandestiene graven. Vier stagiaires lopen mee om de methoden van het team in eigen land toe te passen. National Geographic, 23.00-24.00u.

Geloof, seks & (wan)hoop. In deze vijfde aflevering van een serie over liefde en seks in onze multiculturele samenleving krijgt verslaggeefster Ingeborg Beugel ruzie met de Marokkaanse Samira El Kandoussi over het begrip 'liegen'. Ook gaat ze naar een christelijke jeugdkerk, waar jongeren zich verzetten tegen pornoverslaving en oppervlakkige seks. Ned.1, 23.10-23.35u.

Viva Zapatero. De Italiaanse humoriste Sabina Guzzanti bericht over de politieke satire en censuur in het Italië van Silvio Berlusconi naar aanleiding van de komende Italiaanse parlementsverkiezingen op 9 en 10 april. Een satirisch programma moest al na één aflevering van de Italiaanse buis wegens vulgariteiten en smaad tegen de regering. De documentaire is een symbolische wraak op de mediazuivering van Berlusconi. België 2 (Canvas), 23.55-1.20u.

praatprogramma

Max en Catherine. Honderdste aflevering wordt als we de samenstellers van het programma mogen geloven een feestelijke uitzending. Ned.1, 17.35-18.30u.

De wereld draait door. Gast is columnist Jan Blokker over zijn reis langs alle kleine stadjes en dorpen die tijdens de Tachtigjarige Oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Verder de Nederlandse illusionist Christian Farla, die gekozen is tot de 'magician of the year' en Kees van Kooten over zijn boek Mijn Plezierbrevier met daarin zijn 'leukste' korte verhalen. Ned.3, 19.00-19.55u.

Het elfde uur. Gesprek met minister van Onderwijs Maria van der Hoeven die uitlegt welke maatregelen zij genomen heeft om het aantal vroegtijdig schoolverlaters terug te brengen. Verder Jadita en Harrie de Hullu over hun ongewenste kinderloosheid en hoogleraar economie Lans Bovenberg over de noodzaak van langer werken, WW en werkloosheid zien als jobs 'in between'. Ned.1, 21.55-22.40u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn Leontine Borsato over haar boekje waarin ze schrijft over haar moederschap, directeur Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters over de zaak-Ahold en de 33-jarige zanger Jeroen van der Boom. Talpa, 23.00-0.05u.

sport

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de kwartfinale in de Champions League van AC Milan tegen Olympique Lyon. In de voorbeschouwing o.a. een gesprek met de Braziliaanse spits van Lyon, Fred, en met de Italiaan Paolo Maldini, verdediger van AC Milan. Youri Mulder verzorgt de analyse. Ook een samenvatting van Villarreal - Internazionale, de andere kwartfinale van deze avond. Ned.2, 20.00-23.20u.

informatief

Clubvan100.nl. Laatste uitzending van dit seizoen. Na meer dan 20 afleveringen kijkt de club terug op een veelheid aan geslaagde acties. Maar we gaan door! Want ook al zijn er geen televisie-uitzendingen meer en stoppen de radio-uitzendingen aan het einde van deze maand, op internet blijft de club geopend. De website www.clubvan100.nl blijft het verzamelpunt waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Ned.3, 19.55-20.30u.