Televisie Film van de dag

Molly's Way. Er is niet veel soeps op de tv vanavond. Tom Hanks wordt weggespeeld door een kwijlende hond in Turner & Hooch en Anthony Hopkins kan het ridicule script van Instinct ook niet verhelpen. Wie alvast Viva Zapatero! wil zien, Sabina Guzzanti's afrekening met Berlusconi, kan terecht op Canvas - de documentaire over satire en democratie draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoop. Op Arte is de afstudeerfilm te zien van Emily Atef, Molly's Way. De in Berlijn geboren half Frans/half Iraanse regisseuse gebruikt een Ierse actrice, Poolse cameraman en Franse musici om een pan-Europese vertelling te maken. De Ierse Molly heeft een mooie nacht beleefd met de Poolse Marcin. Ze reist hem achterna en komt terecht in het grauwe Poolse achterland. Het scenario van Emily Atef en Esther Bernstorff kreeg in 2005 de Förderpreis Deutscher Film. Met Duitse ondertiteling.(Emily Atef, 2005, D), Arte, 22.55-0.15u.

Molly’s Way. Er is niet veel soeps op de tv vanavond. Tom Hanks wordt weggespeeld door een kwijlende hond in Turner & Hooch en Anthony Hopkins kan het ridicule script van Instinct ook niet verhelpen. Wie alvast Viva Zapatero! wil zien, Sabina Guzzanti’s afrekening met Berlusconi, kan terecht op Canvas – de documentaire over satire en democratie draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoop. Op Arte is de afstudeerfilm te zien van Emily Atef, Molly’s Way. De in Berlijn geboren half Frans/half Iraanse regisseuse gebruikt een Ierse actrice, Poolse cameraman en Franse musici om een pan-Europese vertelling te maken. De Ierse Molly heeft een mooie nacht beleefd met de Poolse Marcin. Ze reist hem achterna en komt terecht in het grauwe Poolse achterland. Het scenario van Emily Atef en Esther Bernstorff kreeg in 2005 de Förderpreis Deutscher Film. Met Duitse ondertiteling.(Emily Atef, 2005, D), Arte, 22.55-0.15u. André Waardenburg Mairead McKinley als Molly in Molly’s Way. Zur ARTE-Sendung am 04. April 2006 um 22.45 Uhr Molly's Way Bildunterschrift: Die junge Irin Molly (Mairead McKinley) ist in der Fremde unterwegs und sucht in der polnischen Kleinstadt Walbrzych den Vater ihres ungeborenen Kindes. Bildrechte: ZDF / © ZDF/Patricia Lewandowska Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Jechoux +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com © ZDF/Patricia Lewandowska

André Waardenburg

    • André Waardenburg