Radio Voorkeur

Kunststof. Cabaretier/muzikant/tekstschrijver Arthur Umbgrove vertelt over zijn debuutroman Midden op de weg, zo hard mogelijk. Een boek waarin hij het verhaal vertelt over zijn grootvader die in de Tweede Wereldoorlog als spion voor de geallieerden werkte. Een held, waartegen de hoofdpersoon Arthur huizenhoog opziet.Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met Ron Bosmans over zijn boek Met terugwerkende kracht dat de geschiedenis behandelt van de band Girls Walk By, een van de eerste bands van de Limburgse zanger Gé Reinders. In het tweede uur optredens van Thomas Verbogt , Gerard van Emmerik, Frank Starik en Cathelijn Schilder. In het laatste uur een reportage met antropoloog Mélanie van der Hoorn over het nazi-vakantieparadijs Prora, betonnen luchtafweertorens in Wenen en een nooit voltooid mega-hotel bij Bonn. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Directeur van ict-consultant InterimIC en PC Zapper Vincent Everts praat over de Nationale Innovatieweek (3-6 april) en de zegeningen van nieuwe technologie. Radio 1, 0.04-1.00u.