Pomme en Kelly winnen finale van Google Idol

Het Nederlandse playback-duo Pomme en Kelly heeft zaterdag de finale van Google Idol gewonnen. De 15-jarige meisjes versloegen met het playbacken van Aretha Franklin twee Japanse tieners die op hun studentenkamer de Backstreet Boys nadeden. In de eindronde stemden 50.776 internetters op het webcamfilmpje van de meiden die met veel overgave het nummer Respect neerzetten. 'Yayyy! We're the very first official Google Idols!!!' schrijven de 15-jarige vriendinnen op hun - Engelstalige - site www.pommekelly.com. De geldprijs van 250 dollar mogen ze doneren aan een goed doel naar keuze. Wat dat is, willen de dames nog geheimhouden. De laatste twee maanden is een ware internethype rond het tweetal ontstaan. Op hun weblog, rijkelijk versierd met smiley's, vertellen ze over de ongelofelijke aandachtsgolf: 'We'd NEVER expected all this to happen. We've been on television, radio, in newspapers, all over the world!' Google Idol is een initiatief van een Australiër die zich verbaasde over al die webcamfilmpjes van zingende mensen. Hij organiseerde een talentenjacht en zette onder meer de video van Pomme en Kelly online.

Screenshots van Pomme en Kelly. Winnen finale Google idol
Screenshots van Pomme en Kelly. Winnen finale Google idol

Olga van Ditzhuijzen

    • Olga van Ditzhuijzen