Nominaties Louis d`Or toneelprijs

AMSTERDAM, 4 APRIL. De acteurs Joop Keesmaat, Porgy Franssen en Bram Coopmans zijn kanshebbers voor de Louis d`Or, de toneelprijs voor beste mannelijke hoofdrollen. Dat heeft de toneeljury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) gisteravond in Amsterdam bekendgemaakt. Keesmaat kreeg de nominatie dankzij zijn afscheidsvoorstelling, Hersenschimmen van het Ro Theater, Franssen voor zijn titelrol in Cyrano van Theater Ea, en Coopmans voor zijn rol in Mighty Society II van Eric de Vroedt. Ook Keesmaats tegenspeelster in Hersenschimmen, Katelijne Damen, is genomineerd, voor de Colombina (beste vrouwelijke bijrol). Eerder genomineerd zijn Wim Opbrouck (Louis d`Or voor De asielzoeker) en Marlies Heuer (Theo d`Or voor Proust 4). De prijzen worden op 10 september uitgereikt.