Koel weer

Ging het vorige week goed met de temperaturen, deze week valt het tegen. De wind is opnieuw naar het noordwesten gedraaid, koudere lucht heeft onze omgeving weten te bereiken. Morgen overdag wordt het er niet warmer dan 7 tot 9 graden, komende nacht kan het een graadje vriezen. Op de weerkaarten zien we een hogedrukgebied ten westen van Ierland, lagedrukgebieden zijn actief in de omgeving van Denemarken en in het zeegebied ten westen van Portugal.

Bij ons is er vanavond, de komende nacht en morgen vooral in het noorden en noordoosten nog kans op een enkele bui. En omdat de bovenlucht nog wat kouder wordt, kan het in zulke buien tot hagel komen, maar ook tot natte sneeuw.

Verder naar het zuiden overheersen de droge perioden en klaart het vaker op. Dalen de temperaturen vannacht in het midden en zuiden van het land plaatselijk tot beneden het vriespunt, morgen wordt het 7 tot 9 graden. Er waait een matige wind uit richtingen tussen noordwest en noord.

In de nacht naar donderdag wordt het ook in het noorden geleidelijk droog. Tijdens opklaringen gaat het op meer plaatsen licht vriezen. Donderdag lijkt vervolgens een droge dag te worden met meer zon en weer iets hogere temperaturen. Het kwik komt dan in de middag op waarden tussen 8 en 11 graden uit.

Vanaf vrijdag komt een volgend lagedrukgebied in de buurt van Nederland aan. Niet alleen gaan de temperaturen dan nog wat verder omhoog, ook neemt de kans op neerslag weer iets toe.