Internet Voorkeur

Blooker-prijs. De amateurkok Julie Powell uit New York heeft de eerste Blooker-prijs gewonnen. De Blooker-prijs is een nieuwe prijs voor boeken die zijn gemaakt van weblogs. Powell kreeg de prijs voor haar weblog over koken, waarvan een boek is gemaakt. De 32-jarige kok bracht 365 dagen door met het koken van alle 524 recepten in het kookboek Mastering the Art of French Cooking van Julia Child. Over de resultaten schreef ze op haar weblog, waarvoor ze in 2004 al de James Beard Award voor culinaire journalistiek won. En van haar weblog maakte ze een boek, of een blook, zoals de jury van de Blooker-prizes zegt. Van het boek Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen, dat vorig jaar is gepubliceerd door Time Warner Book Group Little, Brown, zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Het blook is ook als audioboek en als elektronisch boek verkrijgbaar. Powell heeft haar baan als secretaresse opgezegd en leeft nu van het schrijven. Steeds meer schrijvers beginnen met een weblog. Vorige maand werd het boek Baghdad Burning van een anonieme weblogster uit Irak, die publiceert onder het pseudoniem Riverbend, genomineerd voor de Samuel Johnson Prize voor hedendaagse fictie.

Het 'blook' Bagdad Burning

www.lulublookerprize.com; http://juliepowell.blogspot.com; http://riverbendblog.blogspot.com