Frédérique Huydts (38) overleden

'Alles wat gebeurt, is lotsbestemming en heeft zo moeten zijn.' Dat zei Frédérique Huydts acht jaar geleden in een interview in de NCRV-gids. Volgens haar bestond het leven uit 'stationnetjes'. De actrice overleed maandag aan de gevolgen van darmkanker. Ze is 38 jaar geworden.

Huydts in 2001 Frederique Huydts actrice in comedy Mussen en Zwanen Dijkstra b.v.

'Frédérique overleed in liefde en harmonie na een zeer kort ziekbed', liet haar management maandag weten. Artsen constateerden twee jaar geleden kanker bij de actrice. Vorig jaar werd ze genezen verklaard maar dit jaar werd ze opnieuw ziek. Tijdens de chemotherapie ging ze zoveel mogelijk door met haar leven. Ook met de opnames van de Net5-serie Meiden van de Wit, waarin ze rol van dochter Roos speelde. Vorige week werd ze met spoed in het ziekenhuis opgenomen.

Het grote publiek leerde Huydts begin jaren negentig kennen als Annet in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna speelde ze in televisieseries als Baantjer, Flodder, en Willie en Nellie, In naam der Koningin en In de clinch. Huydts stond ook vaak in het theater.

Momenteel is Huydts nog steeds op de buis te bewonderen in de eerder opgenomen afleveringen van Wie is ... de mol en Dreamtravel op Net5. De uitzendingen van Wie is ... de mol gaan op verzoek van Huydts en haar familie gewoon door. De afleveringen van Dreamtravel worden echter stopgezet.

Huydts werd geboren op 19 augustus 1967 in Den Haag. Ze volgde de Maastrichtse Toneelacademie, waar ze in 1989 afstudeerde.