Elbe heeft het hoogste peil bereikt

Elbe heeft het hoogste peil bereikt Dresden, 4 april. Midden-Europa kampt met wateroverlast. Wijken bij Pirna, ten zuiden van Dresden staan onder water door de hoge stand van de Elbe. Verwacht werd dat het water er vandaag niet verder zou stijgen. Afgelopen nacht bereikte de rivier bij de Tsjechische stad Usti nad Labem een hoogte van 8,86 meter, waarna het peil begon te zakken. 1.500 mensen zijn uit deze streek geëvacueerd. Foto AP General view of a flooded residential area, near by Pirna, south of Dresden on Tuesday, April 4, 2006. The Elbe swelled toward a new peak in Germany on Monday, with officials in the eastern state of Saxony expecting it to reach the 9-meter (30-foot) mark along the Czech border by nightfall. (AP Photo/Fabian Bimmer)
Elbe heeft het hoogste peil bereikt Dresden, 4 april. Midden-Europa kampt met wateroverlast. Wijken bij Pirna, ten zuiden van Dresden staan onder water door de hoge stand van de Elbe. Verwacht werd dat het water er vandaag niet verder zou stijgen. Afgelopen nacht bereikte de rivier bij de Tsjechische stad Usti nad Labem een hoogte van 8,86 meter, waarna het peil begon te zakken. 1.500 mensen zijn uit deze streek geëvacueerd. Foto AP General view of a flooded residential area, near by Pirna, south of Dresden on Tuesday, April 4, 2006. The Elbe swelled toward a new peak in Germany on Monday, with officials in the eastern state of Saxony expecting it to reach the 9-meter (30-foot) mark along the Czech border by nightfall. (AP Photo/Fabian Bimmer) Associated Press